Δράση διασύνδεσης Τμήματος Μαιευτικής με την τοπική κοινωνία: Εγκαίνια εγκαταστάσεων Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας και Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με ειδικές ανάγκες και νοητικής υστέρησης

Παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κας Σοφίας Ζαχαράκη, και με συμμετοχή τοπικών πολιτειακών παραγόντων/φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, έγιναν στις 28 Ιουνίου 2024 τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας και Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με ειδικές ανάγκες και νοητικής υστέρησης στην Πτολεμαΐδα δίπλα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με την Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, και των Προέδρων του Τμήματος Μαιευτικής και του Τμήματος Εργοθεραπείας, μαζί με μέλη ΔΕΠ των αντίστοιχων Τμημάτων, ήταν εκεί για να δηλώσουν το ακαδημαϊκό έμπρακτο παρόν σε αυτή την προσπάθεια.

Η Υπουργός κα Ζαχαράκη δήλωσε την πρόθεσή της να είναι ομιλήτρια σε συνέδριο/ημερίδα του Τμήματος Μαιευτικής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε θέματα ενίσχυσης της οικογένειας και υπογονιμότητας.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης-Πρεσπών-Εορδαίας Σεβασμιότατο κκ Ειρηναίο ο οποίος είναι κάτοχος διδακτορικού της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Βιοηθική, και αποδέχτηκε με πολύ μεγάλη χαρά να είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε θέματα Βιοηθικής σε επόμενη δράση εξωστρέφειας του Τμήματος Μαιευτικής.

Συγχαρητήρια για τις νέες εγκαταστάσεις με ωφελούμενους την τοπική κοινωνία!

Συγχαρητήρια για τις στρατηγικές συνεργασίες που αναπτύσσει η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας!

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαιευτικής

Δημήτριος Παπουτσής  

Αναπληρωτής Καθηγητής

Τμήμα Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας