Απολογισμός ημερίδας με τίτλο: «Συμβουλευτική – Ψυχολογική Προσέγγιση στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή – Υπογονιμότητα»

Το Τμήμα Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής και την Κλινική «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ», πραγματοποίησε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024:

τα εγκαίνια του περιπτέρου: «Συμβουλευτικής σε θέματα υπογονιμότητας – πρόληψης και διατήρησης της υγείας των πολιτών»  (κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας- ώρα 11:30 – 12:00)

την ημερίδα με τίτλο: «Συμβουλευτική – Ψυχολογική Προσέγγιση στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή – Υπογονιμότητα», στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Εορδαίας και ώρα 12:30 – 14:30.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Εορδαίας.

Με σημαντική συμμετοχή φοιτητών εν μέσω εξεταστικής περιόδου και παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας κ. Πλακεντά, εκπροσώπου της Εκκλησίας Σεβασμιώτατου Πατέρα Νικηφόρου, και του πρώην Προέδρου του Τμήματος Μαιευτικής Καθηγητή κ. Σαββίδη, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διαλέξεις στην Ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Εορδαίας:

Ομιλητής: Παναγιώτης Εσκιτζής, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Μαιευτικής ΠΔΜ:

Τίτλος ομιλίας: Εξωσωματική γονιμοποίηση και θέματα Βιοηθικής

Ομιλητής: Αγνή Πάντου, Ειδικευόμενη Ιατρός Μαιευτικής Γυναικολογίας, PhD(c) ΕΚΠΑ, Κλινική Ερευνήτρια αναπαραγωγικής ιατρικής «Γένεσις Αθηνών»

Τίτλος ομιλίας: Υπογονιμότητα: Αντιμετώπιση – Πρόληψη

Ομιλητής: Μαρία Κουμπάρου, PhD, Κλινική Ψυχολόγος «Γένεσις Αθηνών»:

Τίτλος ομιλίας: Ψυχολογική προσέγγιση Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Ομιλητής: Γραμματική Τσικούρη, Μαία, «Γένεσις Αθηνών»:

Τίτλος ομιλίας: Η αναπαραγωγική υγεία της γυναίκας και ο ρόλος της μαίας

Ομιλητής: Ευγένιος Κουμαντάκης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Επιτροπής Βιοηθικής και Δεοντολογίας κλινικής «Γένεσις Αθηνών».

Τίτλος ομιλίας: Υπογεννητικότητα: Προτάσεις – Συμβουλές

Επίσης, στα πλαίσια εθελοντισμού και για 10 ημέρες ομάδες φοιτητών του Τμήματος Μαιευτικής μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την Υπογονιμότητα στους πολίτες του Δήμου Εορδαίας στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.youtube.com/watch?v=TlBYFoSZ84k

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαιευτικής

Δημήτριος Παπουτσής    

Αναπληρωτής Καθηγητής

Τμήμα Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας