Με τη συμμετοχή αξιόλογων επιστημόνων και πλήθος καταρτιζομένων, πραγματοποιήθηκαν το 2ο και 3ο μάθημα του 3ου κύκλου Μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέματα Μαιευτικής-Γυναικολογίας

Στοχεύοντας στη μετάδοση των πλέον σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων και εφαρμογών στον τομέα της Μαιευτικής – Γυναικολογίας, με επιτυχία συνεχίζονται τα μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια-Διαλέξεις στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, με διοργανωτές τη Μαιευτική Γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τον Πρόεδρο του τμήματος Μαιευτικής του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η επιτυχία της διοργάνωσης οφείλεται στην άριστη συνεργασία με τον Διευθυντή της Γ’ Γυναικολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής ΑΠΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Απόστολου Αθανασιάδη και τους συνεργάτες του.

Υποδεχόμενη τους παρισταμένους η Διευθύντρια της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Καλλιόπη Αντωνιάδου, τόνισε την αξία των εν λόγω Σεμιναρίων, διευκρινίζοντας ότι τα μαθήματα πραγματοποιούνται μία φορά κάθε μήνα δια ζώσης, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου και τα παρακολουθούν Ιατροί, Νοσηλευτές, Μαίες και φοιτητές, στους οποίους στο τέλος δίνεται “Πιστοποιητικό Παρακολούθησης”.

Το 2ο μάθημα του 3ου κύκλου των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων είχε σαν θέμα: «Σακχαρώδης διαβήτης και κύηση», το οποίο παρουσίασαν ο Καθηγητής της Γ’ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Απόστολος Μαμόπουλος και ο Διευθυντής Ενδοκρινολόγος ΕΣΥ στη Γ’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Ανάργυρος Κούρτης, οι οποίοι με την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση ανέλυσαν το ενδιαφέρον αυτό θέμα, που προλόγισε ο Πρόεδρος του τμήματος Μαιευτικής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Αναπληρωτής Καθηγητής Αρσένιος Τσιότσιας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, του πρώην Προέδρου του τμήματος Μαιευτικής Σεραφείμ Σαββίδη, του νέου Διοικητή Ιωάννη Κετικίδη, της Επίκουρης Καθηγήτριας του τμήματος Μαιευτικής, Μαρίας Τζητηρίδου, του Γυναικολόγου και συνεργάτη της κ. Αντωνιάδου, του Sameh Alahmad κ.ά. και ήταν ακόμα μία άρτια διοργάνωση.

Το 3ο μάθημα του 3ου κύκλου των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, με ομιλητές τον Αναπληρωτή καθηγητή της Γ’ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Θεμιστοκλή Δαγκλή, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Καρδιοτοκογράφημα» και τον Επίκουρο Καθηγητή της Γ’ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Ιωάννη Τσακιρίδη, ο οποίος παρουσίασε το θέμα: «Πρόκληση Τοκετού».

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και συγκέντρωσαν πάνω από 150 εγγραφές και συμμετέχοντες από όλες τις βαθμίδες των επιστημόνων υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, μαίες, φοιτητές).

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων-διαλέξεων είναι ΔΩΡΕΑΝ και μετά το τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

 

Η εγγραφή γίνεται μέσω της εξής φόρμας:

https://forms.gle/RbGDfekEc1q9kwPRA

 

Οργανωτική Επιτροπή

Καλλιόπη Θ. Αντωνιάδου

Διευθύντρια Μ/Γ Κλινικής Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο», Ακαδημαϊκή Υπότροφος του τμήματος Μαιευτικής

Παρασκευή Θ. Κλάζογλου

Υπ. Διδάκτωρ του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ακαδημαϊκή Υπότροφος του τμήματος Μαιευτικής

Γεώργιος Σ. Σαββίδης

Υπ. Διδάκτωρ του τμήματος Μαιευτικής

Τμήμα Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας