Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 3ος Κύκλος Μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων – Διαλέξεων με θέματα Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Με στόχο τη μετάδοση των πλέον σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων και εφαρμογών στον τομέα της Γυναικολογίας, ολοκληρώθηκαν με το 4ο μάθημα του 3ου κύκλου τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, με διοργανωτή τη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Μποδοσάκειου Πτολεμαΐδας και τον Πρόεδρο του τμήματος Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αν. Καθηγητή Αρσένιο Τσιότσια, σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Γ’ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής ΑΠΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου καθηγητή Απόστολου Αθανασιάδη.

Υποδεχόμενη τους παρισταμένους και τον τελευταίο Ομιλητή η Διευθύντρια της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Καλλιόπη Αντωνιάδου, αφού τους ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, επεσήμανε την επιστημονική αξία και τη χρηστικότητα όλων των Διαλέξεων που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του 3ου κύκλου.

Το 4ο και τελευταίο μάθημα του 3ου κύκλου των Μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 το πρωί, με ομιλητή τον Καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας και Γυκαικολογικής Ογκολογίας της Γ’ Μαιυειτκής-Γυναικολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής ΑΠΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Καθηγητή Ιωάννη Καλογιαννίδη, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: ” Δευτερογενής πρόληψη των ενδοεπιθηλιακών αλλοιώσεων του τραχήλου της μήτρας και Αιμορραγία 3ου σταδίου τοκετού”.

Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν επίσης o πρώην Προέδρος του τμήματος Μαιευτικής Καθηγητής Σεραφείμ Σαββίδης, ο Διευθυντής Συντονιστής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Δημήτριος Κυφωνίδης, o Νοσηλευτής π. Αθανάσιος Καμπούρης και ο Μαιευτήρας Γυνικολόγος και συνεργάτης της κας Αντωνιάδου, Sameh Alahmad.

Όλα τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν μία φορά κάθε μήνα δια ζώσης στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν. Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και τα παρακολούθησαν δωρεάν Φοιτητές/Φοιτήτριες του τμήματος Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθώς και Ιατροί, Νοσηλευτές και Μαίες. Σε όλους τους συμμετέχοντες στο τέλος κάθε σεμιναρίου δόθηκαν  “Πιστοποιητικά Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης”.

 

Οργανωτική Επιτροπή

Καλλιόπη Θ. Αντωνιάδου

Διευθύντρια Μ/Γ Κλινικής Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο», Ακαδημαϊκή Υπότροφος του τμήματος Μαιευτικής

Παρασκευή Θ. Κλάζογλου

Υπ. Διδάκτωρ του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ακαδημαϊκή Υπότροφος

του τμήματος Μαιευτικής

Γεώργιος Σ. Σαββίδης

Υπ. Διδάκτωρ του τμήματος Μαιευτικής

Τμήμα Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας